Dreadlocks zetten

Het zetten van dreadlocks wordt uitgevoerd door een ervaren kapper of kapster. Voordat u dreadlocks gaat laten zetten zal er eerst een consult plaatsvinden. Hierin wordt de hele behandeling overlopen. De tijd die nodig is om de volledige behandeling uit te voeren ligt tussen de twee en vier uur. De precieze tijd hangt af van de lengte van uw haar, hoeveel dreads u wilt hebben, hoe dik de dreads zijn en hoeveel kapsters de behandeling bij u uitvoeren.

Vlechttechnieken om dreadlocks in te brengen

De dreadlocks zetten kan dus maximaal 4 uur in beslag nemen, maar het eindresultaat is het zeker waard. De dread wordt ingezet door middel van een vlechtje. De dread wordt zo meegevlochten met het haar zodat deze goed vast zit zonder het echte haar te beschadigen. Er zijn verschillende technieken, onder andere de basis techniek en de franse techniek. Het komt er allemaal op neer dat de dread, die een lengte heeft van dubbel de haarlengte, tussen twee plukken echt haar wordt 'gelegd'. Vervolgens wordt de ene helft van de dreadlock meegevlochten met de twee strengen echt haar. Op deze manier zit kan u dreadlocks laten zetten zonder dat het echte haar ernstig wordt beschadigd.

Vermijd het gebruik van conditioner

Enkele dagen voordat u de dreadlocks zou laten  zetten, is het handiger om geen conditioner te gebruiken. Deze zorgt er namelijk voor dat uw haar glad wordt en daardoor zullen de dreads niet goed hechten. Na het zetten van de dreadslocks heeft u een onderhoudsvrij kapsel. Uw dreads zullen zonder enkele moeite de aandacht trekken, zonder dat u daar uren voor de spiegel hoeft te staan en allerlei ingewikkelde kapsels hoeft te creëren.

 

Artikelen

Dreads eruit halen

Categorie: Dreadlocks+zetten / 11-04-2014 09:14

Hoe fantastisch dreads ook zijn, na een verloop van tijd is het noodzakelijk om de dreads eruit te halen. Het is aangeraden om na twee maanden een nieuwe behandeling te laten uitvoeren. Hiermee voorkomt u schade aan het haar en ook voorkomt u dat de dreads uitzakken. Het is belangrijk om de dreads niet te lang in te houden. Dit zal er onverzo

Lees meer...