Dreadlocks wassen

Wanneer u dreads in uw haar laat zetten, wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Daarom zullen dreads verzorging nodig hebben. Niet alleen de dreads, maar ook uw hoofdhuid heeft natuurlijk de nodige verzorging nodig. Er zijn verschillende stappen die u kunt ondernemen om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw dreads. Probeer zeker de dreads spray om te voorkomen dat uw haren gaan pluizen.

Uw dreads moeten ook gewassen worden

Uw hoofdhuid en de dreads moet natuurlijk gewoon gewassen worden. Wanneer de dreads door professionals zijn ingezet, dreadlocks wassen kan zonder problemen twee keer per week. Vaker wassen is onnodig en het zal er alleen maar voor zorgen dat uw dreads eerder zullen uitgroeien of uitzakken. Uw dreadlocks wassen, moet op een voorzichtige manier gebeuren. Maak het haar nat met een zachte waterstraal. Vervolgens masseert u voorzichtig een milde shampoo, bijvoorbeeld babyshampoo, door uw haar. Spoel de shampoo uit met diezelfde zachte waterstraal.

Dreadlocks en conditioner is een foute combinatie

Conditioner is niet verstandig om te gebruiken want hierdoor wordt uw haar glad en kunnen de dreads uit uw haar glijden. Wanneer uw dreadlocks gewassen worden  en u de shampoo uit uw haar wilt spoelen, probeert u uw dreads te ondersteunen, anders hangen ze met hun volledige gewicht aan het vlechtje. Droog uw haar door het droog te deppen met een handdoek. Wrijf nooit met een handdoek door uw haar. Dit zal resulteren in pluizig haar en uitgezakte dreads, pluizig met de dreads spray kan u pluizig haar weg werken. Föhnen wordt ook afgeraden. Laat uw haar en dreads aan de lucht drogen. Dit duurt wel wat langer dan u gewend bent, dus houd daar rekening mee. Slapen met natte dreads wordt afgeraden.

Last van pluizig haar?

Doordat u geen conditioner mag gebruiken bij het wassen van uw dreadlocks, is het mogelijk dat het haar iets begint te pluizen. Hiervoor zijn enkele oplossingen. Er is een dreads spray verkrijgbaar die speciale olie bevat. Deze zorgt ervoor dat de dreads mooi blijven. Als de vierkantjes (de aanzet van de vlechtjes) beginnen te pluizen, dan kunt u uw haar met wat wax weer in het gareel brengen.