Dreads eruit halen

Hoe fantastisch dreads ook zijn, na een verloop van tijd is het noodzakelijk om de dreads eruit te halen. Het is aangeraden om na twee maanden een nieuwe behandeling te laten uitvoeren. Hiermee voorkomt u schade aan het haar en ook voorkomt u dat de dreads uitzakken. Het is belangrijk om de dreads niet te lang in te houden. Dit zal er onverzorgd en futloos gaan uitzien.

De dreads eruit halen, hoe gaat dat?

Dreads uit je haar halen is een vrij simpel klusje. U kunt het door een professional laten doen, maar het is ook mogelijk om het zelf te doen. Voordat u begint met dreads eruit halen van de dreads, kunt u het beste uw haar wassen met conditioner. Vervolgens kunt u eenvoudig het elastiekje losknippen waarmee de dread ingevlochten is. Vervolgens haalt u één voor één de vlechten eruit en haalt u de dreads uit het haar. Nadat alle dreads eruit zijn, kunt u het beste het haar meteen wassen met shampoo en conditioner. Gebruik vervolgens nog een haarmasker en uw haar is weer als vanouds.

Schade aan mijn haar?

Wanneer u de dreads eruit zal halen, is het mogelijk dat u een hoop losse haren tegenkomt. Dit is normaal. Normaal verliest een mens dagelijks meer dan honderd haren. Doordat uw dreads ingevlochten is geweest met uw eigen haren, zijn deze haren netjes op hun plaats blijven zitten. U zult dus bij het uitkammen een hoop haren tegenkomen die u anders al eerder was verloren. Dit is dus niet schadelijk maar helemaal normaal. Zolang u uw dreads op de juiste manier verzorgd, zijn deze echt niet schadelijk voor het haar.