Soorten Dreadlocks

Als u graag een dreadlock wilt laten inzetten, dan is het belangrijk om te weten welke soorten er allemaal zijn en wat de voordelen en nadelen zijn. Op deze manier kunt u een  beslissing nemen en weet u zeker dat dit kapsel u goed zal staan en dat u er geen spijt van zult krijgen. Deze coupe is   onder te verdelen in twee groepen. Dit zijn de machinale en de handgemaakte dreadlocks.

De machinale dreadlock

De machinale dreads zijn al van tevoren gemaakt en hoeven er dus alleen maar ingezet te worden. Hierdoor duurt het minder lang om de dreads aan te brengen dan bij de handgemaakte. De machinale dreads zijn onder te verdelen in twee verschillende soorten, namelijk de zware dreads en de lichtgewicht dreads. Bij de zware dreadlocks lijkt u een grotere bos dreads te hebben, het nadeel is echter wel dat de zwaarte van de dreads ervoor zorgt dat het gaat trekken aan uw hoofdhuid, waardoor deze geïrriteerd raakt. Bij de lichtgewicht locks kan er gekozen worden tussen twee verschillende lengtes. Naast het voordeel van het gemakkelijk inbrengen is het meerdere keren gebruiken van de dreads nog een voordeel, zodat deze optimaal gebruikt kunnen worden.

De handgemaakte dreadlock

De handgemaakte dreads zijn vaak dunnere dreads met een tussenstukje, waardoor u een dun aanzetvlechtje krijgt. Deze handgemaakte dreadlocks zijn ook lichtgewicht en herbruikbaar. Ook zijn ze in diverse kleuren te verkrijgen. De nadelen van deze dreads zijn dat ze iets sneller pluizen en ook iets duurder zijn, daarnaast duurt het ook langer voordat ze er ingezet zijn. Een voorbeeld van handgemaakte dreads zijn de kruldreads. Deze behoort tot de lichtgewichte soort met onderaan een speelse krul. Dit geeft een leuk en speels effect aan het geheel.

Artikelen

Woldreads

Categorie: Soorten+Dreadlocks / 11-04-2014 09:45

Dreads zijn al apart en uniek van zichzelf, maar het is mogelijk om een dreadkapsel nog specialer te maken. Dit kan door middel van dreads die gemaakt zijn uit wol. Dit zijn dreadlocks die gemaakt zijn van handgeverfde wol. Deze worden vervolgens in het haar gevlochten en het resultaat is een prachtige, stijlvolle, kleurige coupe.

Lees meer...

Gekleurde dreads

Categorie: Soorten+Dreadlocks / 09-04-2014 16:32

Het is in de maatschappij steeds normaler geworden om dreads in je haren te zetten. Deze dreads worden allang niet meer alleen door rastafari's gedragen, maar ook door veel mensen die zijn opgegroeid in andere culturen. Dankzij de multiculturele samenleving hier in Nederland wordt het door iedereen geaccepteerd en wordt er niet meer raar

Lees meer...