Verzorging

Met dreads heeft u een uniek kapsel waarmee u zeker zult opvallen. Heeft u dreads? Wij hebben enkele tips voor dreads omtrent het verzorgen van dreads op een rijtje gezet:

Dreads hergebruiken

Het is zonde om dreads weg te gooien nadat u ze al eens gedragen heeft. Dan is het vast fijn om te horen dat dat niet hoeft. Dreads zijn prima opnieuw te gebruiken, indien u aandacht heeft besteed aan het verzorgen van uw dreads. Het is wel aangeraden om ze opnieuw te laten stomen  en waxen zodat ze er weer als nieuw uitzien.

Wat u niet moet doen met dreads

Hoewel dreads veel kunnen hebben, is het natuurlijk beter om er voorzichtig mee te zijn zodat u er zo lang mogelijk van kunt genieten. Daarom is het verstandig om geen conditioner te gebruiken zolang u dreads in heeft. Hierdoor wordt uw haar glad waardoor de dreads minder goed hechten. Verder raden we u aan om de föhn, stijl- en krultang zoveel mogelijk links te laten liggen. Deze kunnen de vorm van uw dreads blijvend veranderen.

Een jeukende hoofdhuid?

Het is mogelijk dat u een beetje last krijgt van huiduitslag en jeuk. Dit gebeurt bij een klein percentage van de dread-dragers. Mocht dit bij u ook zo zijn, dan kunt u een speciale spray kopen die hier goed tegen helpt. Uw dreads verzorgen is dus heel erg belangrijk, volg daarom onze tips voor dreads.

Kort haar en dreads?

Heeft u kort haar en wilt u graag dreads laten inzetten? Dat kan, maar uw eigen haar moet minimaal een lengte hebben van 7 á 8 centimeter. Wanneer u korter haar heeft en u wilt toch graag dreads? Dat kan, maar dan is het mogelijk dat de dreads niet goed blijven zitten. Het is dus op eigen risico.

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van uw dreads. Met de bovenstaande tips voor dreads kunt u dit bereiken. Dreads zijn een verrijking van het leven, en zeker geen belemmering. U kunt dus gewoon blijven sporten, naar de sauna blijven gaan of alle andere dingen blijven doen die u normaal gesproken doet.

 

Artikelen

Verzorgingsproducten

Categorie: Verzorging / 11-04-2014 09:50

Om de dreads er zo goed mogelijk uit te laten zien, moeten ze goed verzorgd worden. Daarom is het van belang dat er gebruik wordt gemaakt van de juiste producten, die zowel de dreads als de eigen echte haren verzorgen. Er zijn veel verschillende verzorgingsproducten zoals dread wax en dread shampoo van Knottyboy die handig zijn bij het hebben

Lees meer...

Dreadlocks wassen

Categorie: Verzorging / 11-04-2014 09:29

Wanneer u dreads in uw haar laat zetten, wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Daarom zullen dreads verzorging nodig hebben. Niet alleen de dreads, maar ook uw hoofdhuid heeft natuurlijk de nodige verzorging nodig. Er zijn verschillende stappen die u kunt ondernemen om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw dreads. Probeer

Lees meer...