Verzorgingsproducten

Om de dreads er zo goed mogelijk uit te laten zien, moeten ze goed verzorgd worden. Daarom is het van belang dat er gebruik wordt gemaakt van de juiste producten, die zowel de dreads als de eigen echte haren verzorgen. Er zijn veel verschillende verzorgingsproducten zoals dread wax en dread shampoo van Knottyboy die handig zijn bij het hebben van dreads.

De verzorgingsproducten voor dreads

Er zijn diverse verzorgingsproducten die ervoor zorgen dat de dreads er goed uit blijven zien en dat ze niet op de één of andere manier kapot gaan of uitvallen. Zo zijn er bijvoorbeeld conditioning producten die er via voedende oliën voor zorgt dat de dreads soepel en sterk blijven. Ook zijn ze te gebruiken om uitdroging te voorkomen. Een ander belangrijk item is het kiezen van de dread shampoo van Knottyboy. Het is namelijk van belang dat er geen zeepresten achter blijven, anders kan dit voor erge jeuk gaan zorgen. Een hulpmiddel hiervoor is het gebruik van een plantenspuit waarin de shampoo met water wordt vermengd. Hierna kunt u de shampoo gemakkelijk aanbrengen door te sprayen, waardoor er geen shampooresten achterblijven. Om de dreads in toom te houden, kunt u dread wax van Knottyboy gebruiken. De wax zorgt er daarnaast ook nog voor dat de dreads niet te droog worden.

Andere dreadlock producten

Om de dreads goed in model te houden, is het belangrijk dat de elastiekjes goed op hun plaats blijven zitten. Daarom is het cruciaal dat u beschikt over extra elastiekjes voor het geval er één knapt. Daarnaast zijn er ook nog kammen, die speciaal ontworpen zijn voor dreads. Op deze manier  blijven de dreads goed zitten. Een ander hulpmiddel dat kan bijdragen aan het in model houden van de dreads is het dragen van een nachtcap. Deze kan tijdens het slapen gedragen worden, zodat de kans op pluizen kleiner is.