Woldreads

Dreads zijn al apart en uniek van zichzelf, maar het is mogelijk om een dreadkapsel nog specialer te maken. Dit kan door middel van dreads die gemaakt zijn uit wol. Dit zijn dreadlocks die gemaakt zijn van handgeverfde wol. Deze worden vervolgens in het haar gevlochten en het resultaat is een prachtige, stijlvolle, kleurige coupe.

Voordelen van woldreads

Er zijn veel voordelen aan woldreads. Behalve dat ze erg trendy en hip zijn, zijn ze ook ontzettend licht. Hierdoor zijn ze erg comfortabel om te dragen. Ook zullen ze niet uitzakken door hun verderlichte gewicht. Dit is ideaal. Ook de kleuren zijn erg speciaal. In één bol wol zitten veel kleurgradaties. Daardoor is geen enkel kapsel met dreads uit wol hetzelfde. Ook wat betreft verzorging zit u bij woldreads goed. Het is namelijk erg gemakkelijk om deze dreads in vorm te houden. Door ze simpelweg tussen uw handpalmen te rollen, blijven uw dreads mooi in vorm.

Woldreads en gewone dreads

Bent u geïnteresseerd in dreads die gemaakt zijn uit wol? Voor een heel hoofd vol woldreads kunt u rekenen op 1 á 2 bollen wol. Elke bol bevat ongeveer vijftig meter wol. Er is dus geen beperking qua lengte van de dreads. U kunt helemaal losgaan met mooie dreads gemaakt van wol! Het is natuurlijk ook mogelijk om felgekleurde dreads uit wol te combineren met gewone dreads. Dit geeft een speels effect.

Zelf woldreads maken

Woldreads zijn erg makkelijk zelf te maken. Het vergt een beetje techniek, maar dit kan eenvoudig via een youtube filmpje worden opgepikt. Ook het inzetten kunt u eventueel zelf proberen. Er zijn verschillende technieken en deze worden allemaal op youtube uitgelegd in overzichtelijke filmpjes. Ook een erg prettig voordeel van dreads die gemaakt zijn uit wol: ze zijn goedkoper dan synthetische dreads. Een bol wol is verkrijgbaar vanaf €1,00 dus het is het proberen waard.

Via het onderstaande filmpje kunt u zien hoe u eenvoudig zelf woldreads kunt maken